Waarom?

2011 Is voor mij het jaar dat ik echt ga experimenteren met koken en bakken. Bakken is iets dat ik altijd al leuk heb gevonden. Appeltaarten, cakes, koekjes…. Maar het was wel allemaal vrij “basic”. Wat wordt er dan nu anders?

Andere taarten
Nu heb ik besloten dat ik wat verder wil gaan, cakes met fondant, andere taarten zoals hartige taarten en zaken die in de patisserie/bonbon categorie thuis horen. Oh, ik ben geen banketbakker/pattisier of iets dergelijk, maar het lijkt me gewoon om verschillende dingen uit te proberen.

Brood
Ik heb in 2010 al een paar keer brood gebakken met wisselende resultaten. Dit jaar wil ik me er echt meer mee bezig gaan houde. Ik wil niet alleen het “standaard” brood bakken dat ik mee kan nemen naar mijn werk, maar bijvoorbeeld ook brood waar ik soep in kan doen, zoals je wel eens in restaurants/cafés ziet. Ook brood met een thema (Pasen, Kerst, verjaardag) en dergelijke  wil ik uit gaan proberen. Een kleine broodjes voor bijvoorbeeld de lunch, als bijgerecht bij het avondeten en voor gewoon tussendoor.

Indonesisch
Mijn schoonmoeder komt uit Indonesië en eind vorig jaar besloot mijn man dat hij eindelijk eens Indonesisch wil leren koken van zijn moeder. Uiteraard wil ik dit ook, dus voor dit jaar staat er al een aardig aantal zaken op het lijstje.

Waarom een blog?
Voor de lol, denk ik. Ik ben nog wel eens bezig met scrapbooking, maar ik heb nog zoveel projecten liggen die ik allemaal nog af wil werken dat ik het niet zag te zitten om een scrap-“kookboek” te gaan maken. Een online Journal is dan toch een stuk makkelijker.

Tja, en wie weet krijgen we ooit nog een keer kinderen of nichtjes en neefjes en dan kunnen ze altijd bij mijn recepten (als het ooit zover komt 🙂 ). Verder vind ik het ook leuk om tips uit te wisselen en hoe kun je dat beter doen dan in een online journal waar bezoekers ook commentaar kunnen geven?

Etc.
Naast al het koken en bakken zal er vast ook wel een keer iets anders tussen zitten. Soms zijn er toch dingen die ik kwijt wil, maar die niet onder het koken of bakken vallen. Ach, daarvoor is het een journal, nietwaar?

Veel plezier!
Ik wens je veel leesplezier hier en als je zelf ook kookt en bakt, laat zeker wat van je horen! Uitwisselen van tips en recepten is altijd leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s